Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Dopuna priopćenja od 7. rujna 2021. - Ispitan 46-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 8. rujna 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog državljanina Bosne i Hercegovine (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11. (8. 9. 2021.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak 6. rujna 2021., upravljao teretnim vozilom autocestom A1 u mjestu Brinje, u smjeru Zagreba, te da je za tijekom vožnje upotrebljavao mobilni telefon uslijed čega nije pravovremeno uočio osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji poljski državljanin, a koji je bio zaustavljen u krajnjoj desnoj prometnoj traci. Osnovano se sumnja da je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja zaustavljenog vozila, prednjom desnom stranom teretnog vozila udario u stražnju lijevu stranu osobnog automobila. U prometnoj nesreći je 10-godišnji putnik u osobnom vozilu poljskih registarskih oznaka zadobio ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je vozač osobnog automobila zadobio po život opasne ozljede, a dvoje putnika je zadobilo lake tjelesne ozljede.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 46-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP/08).