Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog nekoliko kaznenih djela

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su, po primitku kaznene prijave PU Karlovačke, ispitana dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1974.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine iz čl. 256. st. 1. i neisplate plaće iz čl. 132. st. 2. Kaznenog zakona/11, te jedna hrvatska državljanka zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djela pomaganja u utaji poreza ili carine iz čl. 256. st. 1. u svezi čl. 38. KZ-a/11 i pomaganja u neisplati plaće iz čl. 132. st. 2.  u svezi čl. 38. KZ-a/11. (9. 4. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici kao odgovorne osobe jednog sportskoga kluba u Karlovcu te s njime povezanih sportskih udruga počinili više kaznenih djela utaje poreza ili carine i neisplata plaće odnosno da su od 30. travnja 2008. do 26. travnja 2011. poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime sportskog kluba, u čemu im je pomogla osumnjičenica vođenjem knjigovodstva kluba. Postoji osnovana sumnja da su oštetili državni proračun za najmanje oko 1,328.055,00 kuna.
Ovo državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu predložilo određivanje istražnog zatvora protiv troje osumnjičenih temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.
Istražna sutkinja je dijelom prihvatila taj prijedlog odnosno odredila je istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je u odnosu na osumnjičenicu odredila mjeru opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa svjedocima.