Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskom sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) i državljanina Srbije (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (9. 7. 2019.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su 17. travnja 2019. u 19,00 sati u Karlovcu, kod naplatnih postaja autoceste A1, pored križanja Ulice V. Holjevca i Ulice Banija; zajedno i po prethodnom dogovoru, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; posjedovali tvari koje su propisom proglašene drogom, a koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji i stavljanju na drugi način u promet. Tereti ih se da su u teretnom vozilu marke Renault Master zagrebačke registarske oznake, radi daljnje prodaje i distribucije na ilegalnom tržištu, držali 169,22 kilograma opojne droge Cannabis Marihuana pakirane u poliesterske vreće i pakete građevinskog stiropora, i 0,05 grama opojne droge kokain, koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika, na temelju odredbe članka 190. stavka 8. KZ/11, oduzme privremeno oduzeta droga te da se protiv prvookrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a protiv drugookrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.