Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv 82-godišnjaka zbog ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1936.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom iz članka 110. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavku 1. KZ/11. (10. 5. 2019.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 17. lipnja 2018. od 21,00 do 22,00 sati u svojoj kući u Donjim Stativama (Općina Netretić), znajući da na podestu ispred ulaznih vrata sobe u kojoj se nalazio stoji druga osoba, a pristajući da je usmrti, iz vojničke poluautomatske puške ispalio prema vratima pet metaka. Zrna su prošla kroz vrata, a jedno je pogodilo oštećenika u predjelu prsnog koša te je oštećenik preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja. Okrivljenika se tereti i da je u svojoj kući držao vatreno oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno.
Ovo državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem članka 342. stavka 4. Zakona o kaznenom postupku/08 s obzirom da se okrivljeni nalazi u bijegu, a nalogom Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu od 30. siječnja 2019. naloženo je izdavanje tjeralice protiv okrivljenika.