Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog nekoliko kaznenih djela

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su po primitku dopune kaznene prijave PU Ličko-senjske od 11. prosinca 2013. ispitana dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1955.) zbog osnova sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 2. i 4. Kaznenog zakona i kazneno djelo krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. KZ-a. (12. 2. 2014.)

Postoji osnova sumnje da su prvoosumnjičenik kao voditelj jedne tvrtke (podružnica Gospić) i drugoosumnjičenik kao rukovoditelj računovodstvenog odjela unutar iste tvrtke; u dogovoru s više drugih osoba, a protiv kojih je već ranije podnijeta kaznena prijava zbog istovrsnih kaznenih djela; krivotvorili dokumentaciju te stvarali nepostojeće obveze koje za podlogu nisu imale isporučenu robu i ugovarali uvećane cijene robe, a sve sa svrhom pribavljanja imovinske koristi, čime je ta tvrtka odnosna ta podružnica oštećena za iznos od 977.138,76 kuna.
Ovo državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu protiv osumnjičenika predložilo određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.