Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu
Ispitani 51-godišnjak, 19-godišnjak i 48-godišnjak i određene mjere opreza

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 12. srpnja 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja uhićenih hrvatskih državljana (1969., 2001. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (13. 7. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 11. srpnja 2021. oko 1,35 sati u Otočcu, u cilju da spriječi postupanje policijskog službenika Policijske postaje Otočac prema njemu zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira, udario ga rukom po lijevoj strani lica. Osnovano se sumnja da je potom drugoosumnjičenik, u cilju da spriječi privođenje prvoosumnjičenika, istog policijskog službenika udario rukama u prsa te šakom u glavu.
Nakon toga je prvoosumnjičenik, osnovano se sumnja, tijelom i rukama gurao jednog policijskog službenika kako bi spriječio privođenje drugoosumnjičenika, dok je drugom policijskom službeniku upućivao prijeteće riječi i udario ga u glavu i prsa. Osnovano se sumnja da je trećeosumnjičenik, u cilju da spriječi privođenje drugoosumnjičenika, policijskog službenika rukama udario u predjelu prsa te mu uputio prijetnju, nakon čega su osumnjičenici svladani dolaskom druge policijske ophodnje.

Nakon provedenih dokaznih radnji, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je osumnjičenicima naložilo mjere opreza obveze redovitog javljanja u policiju iz članka 98. stavka 2. točke 3. ZKP/08.