Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom s posljedicom smrti opisanog u članku 120. Kaznenog zakona/11. (14. 7. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 26. siječnja 2016. oko 22,15 sati u prostoru caffe bara u Bariloviću fizički napao I. Z. te, u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, više ga puta rukama i nogama snažno udario u području glave i tijela. Tereti ga se da mu je opisanim udarcima nanio niz ozljeda koje su bile lake naravi ali i niz ozljeda koje u svom zbiru predstavljaju osobito tešku tjelesnu ozljedu (prijelom ljuske desne sljepoočne kosti s utisnućem, prijelomi 1. i 3. do 8. desnog rebra i od 1. do 10. lijevog rebra u više linija s nagnječenjima oba pluća i krvarenjem unutar alveola i nagnječenjem srca s krvnim podljevima mišića prsnog koša) uslijed koje je I. Z. preminuo neposredno nakon događaja.
Ovo državno odvjetništvo je predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor koji je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu temeljem članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku/08.