Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 20-godišnji osumnjičenik zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu zaprimljena je kaznena prijava Policijske uprave karlovačke protiv državljanina Republike Hrvatske (1999.) kojom se sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. stavka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. KZ-a, te je osumnjičenik, nakon uhićenja, ispitan u ovom državnom odvjetništvu. (14. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 12. kolovoza 2019. oko 19,00 sati u mjestu Oštarije, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s članovima susjedne obitelji, uzeo iz kuće poluautomatsku pušku te, u namjeri da usmrti oštećenika, ispalio u njega jedan hitac pogodivši ga u trbuh i nanio mu ozljede opasne po život (otvorene rane trbuha i drugih nespecifičnih dijelova trbuha), a zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći te ozljede nisu dovele do smrti oštećenika. Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik u svojoj kući u mjestu Oštarije, suprotno članku 7. Zakona o oružju, držao poluautomatsku pušku i automatsku pušku te jedan komad vojnog streljiva, a držanje navedenog je građanima zabranjeno.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno ometanja kaznenog postupka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.