Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan osumnjičenik i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provedena dokazna radnja ispitivanja hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11 i nepružanja pomoći iz članka 123. stavka 2. KZ-a. (14. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak u večernjim satima 12. rujna 2019. upravljao pod utjecajem alkohola svojim osobnim automobilom kroz naseljeno mjesto i prednjim dijelom vozila naletio na biciklistu koji se kretao u istom smjeru vožnje pri čemu je vozač bicikla zadobio mnogostruke ozljede od kojih je preminuo ubrzo nakon nesreće. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 27-godišnjak nakon što je prouzročio opisanu prometnu nesreću napustio mjesto događaja bez da je pružio pomoć unesrećenom vozaču bicikla.
Nakon ispitivanja, državno je odvjetništvo podnijelo prijedlog sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).