Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani 23-godišnjak i 39-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je 15. kolovoza 2020., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, dokazne radnje prvog ispitivanja uhićenih hrvatskih državljana (1997. i 1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (17. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od točno neutvrđenog dana tijekom 2020. do 14. kolovoza 2020. u Ozlju, zajedno i prema prethodnom dogovoru, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u šikari ispod kuće neovlašteno uzgajali 17 stabljika nalik na stabljike konoplje tipa droga, te na stubištu izvan kuće četiri stabljike nalik na stabljike konoplje tipa droge.
Osnovano se sumnja i da su u kući neovlašteno posjedovali ukupno 69,34 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu, 2,97 grama bijele praškaste tvari nalik na drogu kokain, 210 tableta nalik na tablete droge ecstasy, a koje tvari se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, kao i dvije digitalne vage s tragovima nalik na tragove droge, špricu sa sadržajem smeđe tvari uljne konzistencije nalik na ulje THC-a neutvrđene količine, pribor za konzumaciju droge s tragovima nalik na tragove droge, drobilicu s tragovima suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i tzv. "grow tent" s lampom koji služi za unutarnji uzgoj biljaka (indoor) konoplje tipa droga.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor 23-godišnjaku i 39-godišnjakinji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).