Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu
Proveden očevid prometne nesreće u mjestu Okić

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, 16. prosinca 2019. provela očevid prometne nesreće koja se dogodila istog dana oko 14,45 sati na državnoj cesti D6 u mjestu Okić, na području Općine Vojnić. (17. 12. 2019.)

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da 58-godišnji vozač osobnog automobila slovenskih registarskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na suprotni kolnički trak gdje je udario u teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka s priključnim vozilom slovenskih registarskih oznaka, nakon čega je vozilo odbačeno u osobni automobil austrijskih registarskih oznaka. Na mjestu događaja smrtno su stradali 58-godišnji vozač i 56-godišnji putnik iz njegovog vozila, dok je dvoje putnika iz tog vozila teško ozlijeđeno, a jedan je putnik u istom vozilu zadobio ozljede opasne po život.
Dežurna zamjenica naložila je provođenje obdukcije smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, a u tijeku su daljnji izvidi vezano za ovu prometnu nesreću.