Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv J. H., N. H. i 15-godišnjaka zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana J. H. (1974.), N. H. (1968.) i maloljetnika (1996.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 6. Kaznenog zakona i teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. t. 6. u svezi čl. 33. KZ-a. (25. 1. 2011.)

Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 25. listopada 2010. u Karlovcu, na staroj karlovačkoj cesti DC-1 između mjesta Lug Draganički i Ilovac; s ciljem da se osvete zbog događaja u mjestu Otok Oštarijski kod Ogulina kada su iz pištolja ozlijeđeni njihovi rođaci; iz pištolja ispalili više hitaca prema teretnom vozilu u kojemu su se nalazi F. V., M. V., D. J. i dvoje maloljetnika. Tom je prilikom M. V. smrtno stradao, dok su D. J. i maloljetnica zadobile po život opasne ozljede, a F. V. i maloljetnik stjecajem sretnih okolnosti nisu ozlijeđeni.
Predloženo je da se protiv okrivljenika produlji pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku koji im je određen rješenjem Županijskog suda u Karlovcu.