Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitana dvojica osumnjičenika i doneseno rješenje o mjerama opreza

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, ispitana dvojica hrvatskih državljana (1989. i 1968.) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11. (26. 6. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 23. lipnja 2019. u 16,00 sati, u blizini naplatnih postaja Novigrad na Dobri na autocesti A1, u smjeru Zagreba; zajedno i po prethodnom dogovoru, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u kombi vozilu marke Opel Vivaro makarskih registarskih oznaka držali ukupno 136,845 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi Cannabis Marihuana.
Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje kojim se osumnjičenicima, temeljem članka 98. stavak 1. i 2. točka 1., 3. i 7. ZKP/08 u vezi sa člankom 123. stavak 1. točka 3. ZKP/08 nalažu mjere opreza zabrane napuštanja mjesta boravišta, privremeno oduzimanje putne i druge isprave za prijelaz državne granice i obvezno redovito javljanje u nadležnu policijsku postaju.