Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podnijelo Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. st. 1. Kaznenog zakona u svezi čl. 33. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a. (26. 10. 2010.)

Osnovano se sumnja da je 50-godišnjak oko 13 sati 23. listopada 2010. u Ogulinu, a u cilju da ih liši života, ispalio više hitaca iz pištolja prema dvojici muškaraca uslijed čega su oni zadobili teške i po život opasne ozljede. Ujedno, osnovano se sumnja da je 18-godišnjak istog dana i na istom mjestu za vrijeme održavanja javnog skupa, iako je bio svjestan da se oko njega nalazi mnogo posjetitelja, iz pištolja ispalio jedan hitac, a samo stjecajem sretnih okolnosti nitko od prisutnih nije ozlijeđen.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se protiv 50-godišnjeg osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 1., 2. i 4.  ZKP-a, a protiv 18-godišnjeg osumnjičenika temeljem čl. 102. st. 1. t. 1. i  2. ZKP-a.