Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela – teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavka 1. točke 3. u svezi članak 34.  Kaznenog zakona. (27. 6. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 59-godišnji okrivljenik 22. lipnja 2017. oko 12,30 sati ispred obiteljske kuće u Ogulinu, uhvatio rukama za vrat suprugu (tijekom braka ju više puta psihički i fizički zlostavljao i maltretirao) i snažno stezao, a kad se ona odmakla od njega i pozvala u pomoć, jednu joj je ruku stavio preko usta, a drugom joj nastavio snažno stiskati vrat. Oštećenici je nanio kontuzije glave, hematome na vratu i ozljedu stopala, a do smrtnog ishoda nije došlo jer joj je u pomoć priskočio građanin koji je čuo njene pozive u pomoć.

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je okrivljeniku istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, dok nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavka 1. točke 4. ZKP-a. Na rješenje Županijskog suda u Karlovcu, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je žalbu zbog bitne povrede odredaba Zakona o kaznenom postupku i zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.