Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog teškog ubojstva i pokušaja teškog ubojstva dok je zbog istih kaznenih djela protiv maloljetnika podnijet zahtjev za pokretanje pripremnog postupka

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podnijelo Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana (1974. i 1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. t. 6. Kaznenog zakona i kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. t. 6. u svezi čl. 33. KZ-a, dok je za ista kaznena djela  protiv maloljetnika (1996.) Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu podnijet zahtjev za pokretanje pripremnog postupka. (28. 10. 2010.)

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici oko 15,15 sati 25. listopada 2010. u Karlovcu, na staroj karlovačkoj cesti u predjelu između Luga Draganičkog i Ilovca; zajedno i po prethodnom dogovoru a u cilju da liše života članove jedne obitelji iz razloga što je rođak te obitelji 23. listopada 2010. u Otoku Oštarijskom kod Ogulina pucao u njihove rođake; iz osobnog vozila, iz pištolja nepoznate marke ispalili više hitaca u teretno vozilo. U teretnom vozilu se nalazilo pet osoba, i prilikom pucnjave M. V. je zadobio ozljede od kojih je smrtno stradao, dok je M. V. zadobila prostrijelne ozljede glave, a D. J.  prostrijelne rane trbuha i desne šake, odnosno teške i po život opasne ozljede.
U istražnom je zahtjevu kao i u zahtjevu za pokretanje pripremnog postupka predloženo da se u odnosu na osumnjičenike odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 2., 3. i 4. ZKP-a.