Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 52-godišnjak, predloženo određivanje istražnog zatvora i uložena žalba protiv rješenja suca istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 28. listopada 2020., po primitku kaznene prijave, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1968.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona/11. (29. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnji osumnjičenik 27. listopada 2020. u ugostiteljskom objektu na području grada Otočca, u cilju da usmrti 36-godišnjaka, tijekom verbalne prepirke iz pojasa izvadio pištolj i prema oštećeniku ispalio jedan metak koji ga je pogodio u predio trbuha. Osnovano se sumnja da je 52-godišnji osumnjičenik nanio 36-godišnjaku  teške i po život opasne ozljede, a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP/08).
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog i 52-godišnjaku odredio mjere opreza redovitog javljanja jednom tjedno u nadležnu policijsku postaju (članak 98. stavak 2. točka 3. ZKP/08). Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu protiv ove odluke.