Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Izjavljena žalba na odluku suca istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave karlovačke protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1995. i 1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (30. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 26. listopada 2019. oko 8,00 sati, zajedno i po prethodnom dogovoru da se materijalno okoriste, osobnim automobilom u vlasništvu drugoosumnjičenika došli do stražnjeg ulaza na odmorište Dobra-Istok na autocesti A1. Sukladno dogovoru, prvoosumnjičenik je maskiran ušao u poslovnicu benzinske postaje i u uperio pištolj prema djelatniku benzinske postaje te zatražio da u ruksak koji je donio stavi novac, pa je djelatnik benzinske postaje, zbog straha za život, u ruksak stavio iznos od oko osam tisuća kuna. Prvoosumnjičenik se udaljio prema vozilu gdje ga je čekao drugoosumnjičenik odnoseći novac sa sobom, nakon čega su se zajedno odvezli s mjesta događaja.
Osumnjičenici su 29. listopada 2019. ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odbio je prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima, pa je ovo državno odvjetništvo izjavilo žalbu na odluku suca istrage.