Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan osumnjičenik zbog sedam kaznenih djela protiv imovine

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je po primitku prijave Policijske uprave karlovačke ispitan hrvatski državljanin (1986.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 1., dva kaznena djela teške krađe u pokušaju iz članka 229. stavak 1. točka 1. u svezi članka 34. i tri kaznena djela krađe iz članka 228. stavak 1. Kaznenog zakona. (5. 6. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od lipnja 2014. do lipnja 2015. godine počinio tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela teške krađe u pokušaju, na način da je za vrijeme dok su oštećenici bili odsutni zbog prisustvovanja pogrebu iz obiteljskih kuća otuđivao novac i nakit, pričinivši time materijalnu štetu veću od 100.000,00 kuna.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika temeljem zakonskog osnova iz članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, koji je sudac istrage prihvatio te osumnjičeniku odredio istražni zatvor.