Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv trojice 26-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nasilničkog ponašanja i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 16. prosinca podnijelo istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana (1984., 1984. i 1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. Kaznenog zakona, nasilničkog ponašanja iz čl. 331. st. 1. KZ-a i teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 99. st. 1. i 4. KZ-a. (17. 12. 2010.)

Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika oko 00,20 sati 12. prosinca 2010. u jednom ugostiteljskom objektu u Žumberačkoj ulici u Karlovcu; zajedno i dogovorno u cilju da teško tjelesno ozlijede M. J. (1992.); bez ikakvog stvarnog razloga i povoda, a nakon što je prvoosumnjičenik snažno udario šakom M. J. u predjelu glave od čega je M. J. pao na pod, nastavili ga udarati rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Oštećeni M. J. je uslijed udaraca izgubio svijest zadobivši prijelom nosa, natučenja i ogrebotine glave te ranu gornje usne, odnosno lake tjelesne ozljede a što je sve kod njega izazvalo osjećaj straha i poniženja.
Ujedno, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik istoga dana i na istome mjestu oko 00,30 sati, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta; kako bi neposredno nakon napada na M. J., zajedno sa drugoosumnjičenikom pobjegao s mjesta događaja, odnosno ušao u osobni automobil marke Citroen Xsara te ga pokrenuo i naglo krenuo u natrag, a potom i u naprijed, iako svjestan da drugoosumnjičenik još nije uspio zatvoriti suvozačeva vrata te da se u neposrednoj blizini automobila nalazi više osoba koje su ih nastojale zadržati do dolaska policijskih službenika. Osnovano se sumnja da je, pristajući da takvom vožnjom može ugroziti tjelesni integritet prisutnih, prilikom vožnje u nazad automobilom udario D. Č., T. Č., D. L. i T. S. Č. koji su pali na tlo a istom je prilikom i kotačem vozila prešao preko desne noge D. Č. Svi su izmakom uspjeli izbjegnuti ponovni nalet automobila prilikom njegove vožnje u naprijed te je automobil udario u stepenice ulaza ugostiteljskog objekta i parkirani drugi osobni automobil. U naletu su lakše ozlijeđeni D. Č. i D. L.
U istražnom je zahtjevu predloženo da se trojici osumnjičenika odredi pritvor temeljem čl. 102. st. 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.