Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvu u Karlovcu
Ispitan 32-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave zadarske protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11, te je podnijelo sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (20. 1. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičenik 18. siječnja 2020. u noćnim satima, u ugostiteljskom objektu u Gračacu verbalno i fizički sukobio s hrvatskim državljaninom (2000.), pa je u cilju da ga liši života, ispred objekta nastavio fizički sukob s oštećenikom i izvadio preklopni nož te ga tri puta uboo u predjelu trbuha, nanijevši mu teške i po život opasne ozljede koje zahvaljujući okolnostima nisu dovele do smrtne posljedice.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i tako ometati kazneni postupak (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti je prihvatio prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor na temelju predložene zakonske osnove.