Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su po primitku prijave PU Karlovačke, ispitani hrvatski državljanin (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona/11, te hrvatski državljanin (1995.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ/11. (21. 11. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 16. studenog 2014. u Karlovcu; u cilju da teško tjelesno ozljedi; šakom udario mlađu punoljetnu osobu u predjelu lica uslijed čega je ta osoba zadobila ozljede glave koje su teške naravi, a nakon čega je u kratkom vremenu nakon ovog događaja; također  u cilju da teško tjelesno ozljedi drugog oštećenika; udario ga šakom u predjelu glave. Postoji osnovana sumnja da je potom prvoosumnjičenik zajedno sa drugoosumnjičenikom nastavio ga udarati šakama i nogama u predjelu glave i tijela dok se nalazio na tlu pri čemu je oštećenik zadobio teške ozlijede glave.
Ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu protiv osumnjičenika prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, a sudac istrage je takav prijedlog odbio te ujedno rješenjem odredio prema osumnjičenicima mjere opreza i to prema prvoosumnjičeniku iz čl. 98. st. 1. i  2. točka 3. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku, a prema drugoosumnjičeniku mjeru opreza iz čl. 98. st. 1. i 2. točka 4. i 5. istog zakona.
Protiv tog rješenja ovo će državno odvjetništvo uložiti žalbu u zakonskom roku.