Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan osumnjičenik zbog više kaznenih djela protiv imovine

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je po primitku kaznene prijave PU karlovačke ispitan hrvatski državljanin (1989.) zbog osnovane sumnje da je počinio šest kaznenih djela  teške krađe iz čl. 229. st. 1. točka 1. u vezi čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, pet  kaznenih djela krađe iz čl. 228. st. 1. KZ-a te jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju iz čl. 229. st. 1. točka 1. u vezi čl. 228. st. 1., sve u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a/11. (22. 5. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 15. ožujka 2014. do 14. svibnja 2014. na području Karlovca i Draganića provalio u dva ugostiteljska objekta, trgovinu te u prostorije trgovačkog društva iz kojih je uzeo i za sebe zadržao novac, alkoholna i bezalkoholna pića te otpadno olovo. Ujedno, s jedne kapelice je uzeo i za sebe zadržao bakreni lim, a s dvije obiteljske kuće otuđio bakrene dijelove krovnih konstrukcija te iz prostora dva trgovačka društva u četiri navrata otuđio aluminijske poluge i metalne ploče, dok je iz prostora jednog trgovačkog društva pokušao otuđiti otpadne električne kablove i hladnjake vozila, u čemu nije uspio. Ukupna materijalna šteta počinjena u navedenim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 100.000,00 kuna.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke te opasnosti da će ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. točke 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).