Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 53-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona, kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (21. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik oko 17,10 sati 13. srpnja 2015. u obiteljskoj kući u Karlovcu, suprugu S. M.; koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno i fizički zlostavljao; srušio na pod i udarao je rukama i nogama po tijelu da bi joj nakon toga iz prepravljene vojničke puške pucao u predjelu glave uslijed čega je S. M. preminula na mjestu događaja.
Osnovano se sumnja da je punicu D. M.; koju je i ranije u više navrata verbalno napadao, vrijeđao i psovao; dva puta udario šakom u predjelu lijeve i desne strane lica te ju gurnuo niz stepenice pri čemu je zadobila tjelesne ozljede a kod nje izazvao strah za njenu sigurnost i doveo ju u položaj nemoći.
Kako je okrivljenik ilegalno posjedovao pušku iz koje je pucao u suprugu kao i ručno izrađeni pištolj te jedno tromblonsko streljivo, tako postoji osnovana sumnja da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu je predloženo da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 4 Zakona o kaznenom postupku što je sudac istrage usvojio i odredio istražni zatvor.