Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog nekoliko kaznenih djela

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, Policijske postaje Karlovac ispitani hrvatski državljani (1977. i 1966.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora iz članka 141. stavak 1. KZ-a i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a. (30. 5. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika 28. svibnja 2015. u Karlovcu; s namjerom da teško tjelesno ozlijede Ž. P.; došli do njegove kuće u mjestu Luka Pokupska te ga ondje napali na način da su ga ispred kuće i u kući udarali rukama i nogama po tijelu i glavi, uslijed čega je Ž. P. zadobio tjelesne ozljede. Pri opisanom djelu su neovlašteno ušli u njegov dom te oštetili vrata i automobil koji je bio parkiran u dvorištu.
Ovo državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika temeljem zakonskog osnova iz članka 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Dopuna priopćenja:
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu nije prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora, već je umjesto istražnog zatvora sudac istrage osumnjičenicima izrekao mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku, zabrane uspostavljanja veze sa oštećenikom i svjedokom te obvezu redovitog javljanja policiji (članak 98. stavak 2. točka 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku). 
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu će nakon što zaprimi pismeni otpravak izjaviti žalbu protiv navedenog rješenja.