Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog zlouporabe službenog položaja i krivotvorenja službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1979. i 1963.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. (9. 7. 2013.)
Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici od prosinca 2010. do ožujka 2013. godine, kao direktori trgovačkih društava iz Korenice i Zagreba; s namjerom da trgovačkom društvu iz Zagreba pribave imovinsku korist; dogovorili da dio radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda umjesto zagrebačkog društva obave djelatnici društva iz Korenice koristeći materijal iz skladišta tog društva, a radove i materijal da naplati zagrebačko društvo, a zatim da zagrebačka društvo isporuči manju količinu materijala od naplaćene količine. Ujedno, postoji osnova sumnje da je direktor društva iz Korenice naložio djelatnicima tog društva da obave radove na uređenju njegovog stana čime je to društvo oštećeno za ukupan iznos od 599.002,09 kuna.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu stavljen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku te je osumnjičenicima istražni zatvor određen temeljem čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a.