Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 43-godišnjakinje

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 27. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1976.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona i tri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (6. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjakinja 5. kolovoza 2019. u obiteljskoj kući kraj Koprivnice, kuhinjskim nožem zamahnula prema svom izvanbračnom suprugu s ciljem da ga teško ozlijedi, ali je on spriječio ubod podizanjem lijeve ruke i zadobio tjelesnu ozljedu (rezna rana prsta). Osnovano se sumnja i da je 43-godišnjakinja u kolovozu 2019. godine, unatoč izrečenim mjerama opreza zabrane približavanja te uspostavljanja i održavanja veze sa svojom sestrom i izvanbračnim suprugom, u dva navrata prijetila sestri da će ju ubiti, a 21. kolovoza 2019. prilikom terenskog obilaska djelatnica centra za socijalnu skrb zaprijetila da će ubiti svojeg izvanbračnog supruga.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 43-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.