Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv 38-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 3. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (8. 7. 2019.)

Okrivljenog 38-godišnjaka tereti se da je 12. svibnja 2019. u okolici Koprivnice, telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju, a kad je došao kući izlio je benzin po hodniku kuće i pritom benzinom polio odjeću od svoje supruge, od dvoje maloljetne djece i još jedne osobe, a zatim uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač. Tereti ga se i da je od ožujka 2017. do svibnja 2019. godine učestalo grubo vrijeđao suprugu i prijetio joj da će ju ubiti.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela.