Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Ispitan 77-godišnjak i određena mjera opreza

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1942.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (15. 6. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 77-godišnjak 12. lipnja 2019. u mjestu Goričko, upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal, a kod povratka vozila na kolnik udario u dvoje djece koja su upravljala biciklima, s posljedicom da je jedno dijete zadobilo teške ozljede. Osnovano se sumnja da je 77-godišnjak nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći.
Za osumnjičenika je utvrđeno postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu kao osnove za izricanje istražnog zatvora. S obzirom da se prema odredbama Zakona o kaznenom postupku mora primijeniti blaža mjera ako se njome može ostvariti ista svrha, te da se protiv osobe koja je navršila 70 godina života istražni zatvor može odrediti samo iznimno, državno odvjetništvo odredilo je 77-godišnjaku mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole.