Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv 48-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 16. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja kaznenih djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (17. 7. 2019.)

Optužnicom se 48-godišnjaka tereti da je 25. ožujka 2019. u okolici Koprivnice, udario svog 16-godišnjeg sina šakom u usta i nanio mu tjelesnu ozljedu (prijelom jednog zuba) te da je od listopada 2018. do ožujka 2019. godine teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je u više navrata grubo vrijeđao svoju suprugu, vukao ju za kosu i udarao ju šakom u glavu te joj prijetio smrću.
Državno odvjetništvo je u ožujku 2019. godine odredilo 48-godišnjaku mjere opreza zabrane približavanja supruzi i sinu na udaljenost manju od osamdeset metara i zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze s njima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se trajanje mjera opreza produlji.