Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 10. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu uz kazneni nalog protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona. (26. 4. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je u srpnju 2018. godine u Ždali, usmeno dogovorio s oštećenikom da će od njega kupiti šest bikova, neistinito prikazujući da ih kupuje za mesnicu iz Splita i da će obaviti plaćanje u roku od 30 dana, iako je unaprijed odlučio da ništa ne plati, ali mu je oštećenik povjerovao i predao mu stoku ukupne vrijednosti 52.500,00 kuna koju je preuzeo i potom preprodao, a oštećeniku nije platio ništa.
Općinski sud u Koprivnici prihvatio je zahtjev državnog odvjetništva za izdavanje kaznenog naloga i donio nepravomoćnu presudu kojom je proglasio okrivljenika krivim zbog počinjenja kaznenog djela prijevare i osudio ga na kaznu zatvora od osam mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo i ako plati oštećeniku iznos od 52.500,00 kuna.