Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Ispitane dvije osumnjičenice i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je prvo ispitivanje dvije uhićene hrvatske državljanke (1966. i 1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja razbojničke krađe iz čl. 231. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 4. u svezi čl. 228. st. 1. KZ-a. (28. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su 53-godišnjakinja i 38-godišnjakinja 14. siječnja 2019. u Đelekovcu, zajedno s još jednom ženskom osobom koja ih je dovezla do kuće oštećenice i čekala u vozilu, ušle u kuću i pretraživale unutrašnjost da pronađu novac, a kad ih je 95-godišnja, teško pokretna i slijepa oštećenica, zatekla i rukama uhvatila jednu od njih za jaknu, 53-godišnjakinja ju je udarila u glavu i oborila na tlo, nakon čega su se udaljile iz kuće ne uzevši ništa. Osumnjičenice su, osnovano se sumnja, 17. siječnja 2019. u Imbriovcu, zajedno s još jednom ženskom osobom koja ih je dovezla do kuće oštećenice i čekala u vozilu, ušle u kuću i iskoristivši bespomoćnost 86-godišnje oštećenice i njezinog teško bolesnog sina, iz ormara u sobi uzele i zadržale za sebe novac u iznosu od 17.000,00 kuna. 
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicama istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.