Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 9. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1979. i 1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (12. 2. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 7. veljače 2018. oko 23.00 sati u ugostiteljskom objektu u Sokolovcu narušavali javni red i mir, zbog čega su im prišla dvojica policijskih službenika u civilu s ciljem da ih spriječe u daljnjem takvom ponašanju. Policijski službenici su im pokazali policijske značke i službene iskaznice no okrivljenici su, osnovano se sumnja, napali policijske službenike tako da je 39-godišnjak odguravao, potezao za odjeću i oborio na tlo jednog policijskog službenika te mu istrgnuo lisice iz ruku i zadao mu njima više udaraca po glavi, dok je 34-godišnjak rukama odguravao i udarao drugog policijskog službenika i oborio ga na tlo. Policijski službenici su u događaju zadobili više tjelesnih ozljeda.
Okrivljenicima su određene mjere opreza zabrane posjećivanja ugostiteljskog objekta, zabrane uspostavljanja veze sa svjedocima i zabrane približavanja svjedocima na razdaljinu manju od sto metara.