Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv 54-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 19. ožujka podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1964.) zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (21. 3. 2018.)

Okrivljenika se optužnicom tereti da je u jutarnjim satima 1. ožujka 2018. u kući oštećenika u Jagnjedovcu, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci rekao da će sve ukućane zapaliti, a zatim otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao, no 54-godišnjak je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin. Opisanim je izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari, zbog čega su oštećenik i njegova supruga kroz prozor pobjegli iz kuće, dok je 54-godišnjak sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.