Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv D. S. zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina S. D. (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona. (22. 12. 2010.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je u prijepodnevnim satima 26. listopada 2010. u svojoj kući u Kunovec Bregu, u cilju da oduzme život svojem poznaniku A. L. (1952.), snažno ga rukama, nogama obuvenim u cipele te metalnim dijelom stolice izudarao po glavi i tijelu uslijed čega je A. L. zadobio teške i po život opasne ozljede. Okrivljeni je sa daljnjim udaranjem prestao tek na nagovor druge osobe koja je došla u kuću te do smrtnog ishoda oštećenog nije došlo zbog pravovremene medicinske pomoći.
Okrivljeniku je određen pritvor temeljem čl. 102. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a jer je postojala bojazan da će dovršiti djelo koje je ostalo u pokušaju, odnosno nastaviti sa vršenjem nasilnih delikata te da će utjecati na svjedoke. U optužnici je predloženo produljenje pritvora do okončanja kaznenog postupka.