Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Usvojena žalba državnog odvjetništva i ukinuta presuda suda

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je hrvatski državljanin (1964.) oslobođen optužbe za kazneno djelo prijevare iz čl. 224. st. 2. Kaznenog zakona/97. (31. 8. 2018.)

Optužnicom se 54-godišnjaka tereti da je tijekom 2008. i 2009. godine u Koprivnici, koristeći određeni financijski sustav, profesionalno širio sustav pri kojem se od uloženih sredstava očekuje dobitak i pri kojem se sudionicima obećava imovinska korist pod uvjetom da oni ili druge osobe pod jednakim uvjetima pridobiju druge sudionike, pri čemu je dobit imovinske koristi povezana djelomično od poštivanja igre drugih sudionika, čime je oštetio više osoba za preko 350.000,00 kuna.
Županijski sud u Varaždinu je ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje utvrdivši da je prvostupanjski sud počinio bitne procesne povrede jer je izreka presude nerazumljiva, a razlozi za donošenje oslobađajuće presude su potpuno nejasni.