Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 30. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1978. i 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela pronevjere iz čl. 233. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, prikrivanja iz čl. 244. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i povrede tajnosti postupka iz čl. 307. st. 1. KZ-a. (11. 8. 2021.)
Prvookrivljenika se optužnicom tereti da je u srpnju i kolovozu 2020. godine u Koprivnici, kao vozač teretnog vozila zaposlen u obrtu koji je obavljao usluge prijevoza ambalaže pića, u pet navrata preuzeo veću količinu ambalaže u skladištima u Puli i Rijeci, a potom ambalažu nije prevezao u skladište u Koprivnici, već ju je neovlašteno uzeo i zadržao za sebe (više od 3 500 komada bačava, nosiljki za boce i europaleta i 35 200 komada boca ukupne vrijednosti veće od 915.000,00 kuna). Drugookrivljenika se tereti da je u srpnju i kolovozu 2020. godine u Koprivnici i Virju, u pet navrata kupio od prvookrivljenika svu navedenu ambalažu iako je znao da prvookrivljenik samo prevozi ambalažu i da ona nije njegovo vlasništvo.
Drugookrivljenika se tereti i da je 27. listopada 2020. putem mobitela na društvenoj mreži objavio tri fotografije dokumenata pouke o pravima, naloga o pretrazi i zapisnika o pretrazi koji su mu predani kao osumnjičeniku tijekom provođenja izvida, iako je prethodno bio upozoren da je postupanje tijekom izvida tajno i da odavanjem tajne čini kazneno djelo.