Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv 78-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 30. prosinca 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.) zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 5. u vezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona i nepružanja pomoći iz čl. 123. st. 2. KZ-a. (8. 1. 2020.)
Okrivljenika se tereti da je 12. lipnja 2019. u mjestu Goričko, upravljao osobnim automobilom brzinom od preko 76 km/h na dijelu ceste gdje je brzina vožnje ograničena na 50 km/h, uslijed čega je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste u desni odvodni jarak, a kod povratka vozila na kolnik prešao je na lijevu stranu kolnika gdje je prednjom stranom automobila udario u stražnju stranu bicikla kojim je upravljalo 9-godišnje dijete.
Uslijed udara i pada na kolnik 9-godišnjak je zadobio osobito teške ozljede u području glave. Okrivljeniku se stavlja na teret i da je nakon nesreće napustio mjesto događaja bez zaustavljanja i pružanja pomoći djetetu.