Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 64-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je, po zaprimljenoj kaznenoj prijavi Policijske uprave zagrebačke, Službe kriminaliteta droga, 22. lipnja 2018. ispitan 64-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona. (26. 6. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik, radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, od točno neutvrđenog dana tijekom 2018. pa do 20. lipnja 2018., na području Republike Slovenije nabavljao veće količine droge amfetamin koju je prevozio na područje grada Zagreba gdje ju je skrivao, prepakiravao i prodavao. Osumnjičenik je 21. lipnja 2018. zatečen na graničnom prijelazu Bregana prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku te je pretragom vozila kojim je upravljao, u stražnjem braniku pronađeno ukupno 8.587,00 grama droge amfetamin pakirane u devet omota, a u pretrazi doma i drugih osumnjičenikovih prostorija u Sesvetama pronađeno je još 50 komada tableta MDMA te novčani iznosi od 21.100,00 kuna i 240,00 eura za koje se osnovano sumnja da potječu od prodaje droge.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka  3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatio i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.