Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Proveden očevid prometne nesreće

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu je u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom (II. postaja prometne policije Zagreb) proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 5. kolovoza 2016. oko 22,00 sati u Zagrebu, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. (6. 8. 2016.)
Prema dosad utvrđenim činjenicama, do prometne nesreće je došlo kada je državljanin Bosne i Hercegovine (1992.) upravljao osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka autocestom odnosno spojnim kolnikom s A2 na A3 u smjeru Zagreba gdje je, uslijed neprilagođene brzine stanju kolnika (mokar zbog kiše), izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko cijele širine kolnika u desno, probio zaštitnu ogradu te udario u stup rasvjete zaustavivši se van kolnika. Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač (1992.) kao i putnik (državljanin Bosne i Hercegovine, 1975.) u njegovom automobilu.
Tijekom očevida provedene su potrebne dokazne radnje te je u tijeku provođenje i drugih potrebnih dokaznih radnji i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.