Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Određen istražni zatvor protiv troje osumnjičenika

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu ispitalo je troje hrvatskih državljana (1981., 1986. i 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona. (9. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik tijekom 2019. godine u Zagrebu, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine opojne droge marihuane i kokaina koju je potom, zajedno i po prethodnom dogovoru s drugoosumnjičenikom i trećeosumnjičenom držao i prepakiravao u stanu kojim se koriste te dvije osumnjičene osobe. Osnovano se sumnja da je 6. svibnja 2019. prvoosumnjičenik zatečen sa 148 grama opojne droge marihuana, dok je pretragom stana i drugih prostorija pronađeno 1380 grama opojne droge marihuana, 528 grama opojne droge kokain, tri digitalne vage i uređaj za vakumiranje, a pretragom garaže kojom se koristi prvoosumnjičenik pronađeno je 107.350,00 grama opojne droge marihuane pakirane u 102  paketa, te vrećice i folije za pakiranje droge.
Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, kojeg je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor protiv troje osumnjičenika.