Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 34-godišnjak i određen istražni zatvor

Nakon što je u Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu ispitan državljanin Srbije (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona te kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona, ovo državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora. (11. 12. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 5. do 9. prosinca 2016. u Zagrebu, prvo prijetio svom poznaniku (1957.) da će ga ubiti nožem nakon čega ga je odveo u njegov stan i oduzeo mu ključeve stana i mobitele te mu više nije dozvolio izlazak iz stana. Osnovano se sumnja da ga je vezao špagama pritom se prema njemu okrutno i bezobzirno ponašao odnosno psihički ga i tjelesno zlostavljao udarajući ga rukama, nogama i drugim predmetima po cijelom tijelu, prijetio mu seksualnim zlostavljanjem, vrijeđao ga raznim pogrdnim riječima i govorio mu da će ga ubiti. Opisanim mu je nanio višestruke ozljede po tijelu za sada kvalificirane kao lake tjelesne ozljede.
Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3.  Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage u cijelosti prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.