Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 28-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je, po zaprimljenoj kaznenoj prijavi Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, 23. studenog 2018. ispitan 28-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje na počinjenje deset kaznenih djela razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva u pokušaju iz članka 230. stavak 1. u vezi s člankom 34. KZ-a, sve u vezi s člankom 51. KZ-a. (24. 11. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 20. travnja 2017. do 22. studenog 2018. u Zagrebu, prekrivši lice dolazio do trgovina različitih trgovačkih društava i od zaposlenika, držeći pritom plinski ili plastični pištolj u ruci te prijetnjom, tražio da mu predaju novac, što su oni iz straha za vlastiti život učinili, nakon čega se s novcem udaljio s mjesta događaja.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila i odredila mu istražni zatvor sukladno prijedlogu.