Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitano dvoje osumnjičenika i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja dvoje hrvatskih državljana (1987. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona, te kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavak 1. i 3. KZ-a. (26. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, zajedno i po prethodnom dogovoru, nabavljali veće količine droge amfetamin, radi daljnje preprodaje, koju su skrivali u osobnom automobilu na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake, te je 23. listopada 2019. pretragom automobila pronađeno ukupno 9204 grama droge amfetamin pakirane u devet PE paketa.
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je, nakon obavljenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je i određen sukladno prijedlogu.