Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 33-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1 Kaznenog zakona. (27. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 25. svibnja 2018. u Zagrebu, na IV. katu stambene zgrade, kroz otvoreni prozor stana iz automatske puške ispalio u zrak rafalno više hitaca, iako je znao da se stambena zgrada u kojoj živi nalazi u gusto naseljenom području, u blizini zgrada i dječjeg vrtića. Osnovano se sumnja da je navedenim ugrozio život i tijelo osoba i prolazećih građana koji su se u tom trenutku tamo zatekli, a pretragom njegova doma, pored automatske puške, nađeno je više streljiva i sastavnih dijelova oružja čije je držanje građanima zabranjeno (315 komada streljiva kal. 7,62 mm, pun spremnik streljiva za automatsku pušku i tromblonski dodatak za pušku kal. 7,62 mm).
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je, nakon provedenog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (iz članka 123. stavak 1. točka 3 ZKP-a) u trajanju od mjesec dana.