Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je 2. srpnja 2016. ispitan hrvatski državljanin (1964.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju iz članka 314. stavak 1. i 2. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (3. 7. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u kasnim večernjim satima 1. srpnja 2016. na adresi svog prebivališta u Zagrebu; prilikom policijske intervencije dvojice policijskih službenika; verbalno ih vrijeđao nakon čega je jednoga udario šakom u glavu, a kada ga je drugi policijski službenik, zbog tog fizičkog napada, pokušao uhititi, fizički je na njega nasrnuo pokušavši ga udariti šakom u glavu. Policijski službenik blokirao je udarac i počeo s primjenom sredstava prisile čemu je osumnjičenik aktivno pružao otpor uslijed čega je s policijskim službenikom pao na tlo te se pridigao i dalje nasrtao na policijske službenike zamahujući prema njima rukama i nogama. Nakon toga, policijski službenici su ga svladali i stavili mu sredstva za vezivanje, a u opisanom događaju policijski službenici su zadobili lakše tjelesne ozljede.
Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je predložilo, a sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).