Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Određen istražni zatvor protiv 37-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je po primitku prijave Policijske uprave zagrebačke ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (17. 6. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak na za sada neutvrđen način; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; u cilju daljnje prodaje na ilegalnom narko tržištu pribavljao veću količinu droge kokain, heroin, MDMA i marihuanu nakon čega ju je na adresi prebivališta prepakiravao u manje paketiće. Osnovano se sumnja da su ga oko 20,35 sati 11. lipnja 2015. na parkirališnom prostoru u Zaprešiću zatekli policijski službenici PP Zaprešić kojima je iz osobnog vozila marke Ford Focus izvadio i dragovoljno izručio jednu kartonsku vrećicu unutar koje je bilo više smotuljaka i paketića ispunjenih opojnom drogom kokain i heroin. Osnovano se sumnja da je 12. lipnja 2015. prije pretrage navedenog osobnog vozila policijskim službenicima dragovoljno izručio više smotuljaka i paketića ispunjenih s opojnom drogom kokain te 12. lipnja 2015. prije pretrage doma i drugih prostora koje koristi dragovoljno izručio policijskim službenicima ukupno deset smotuljaka ispunjenih opojnim drogama kokain, MDMA, marihuana te dvije digitalne vage za precizno mjerenje na kojima se nalaze tragovi opojne droge.
Protiv osumnjičenika je na prijedlog ovog državnog odvjetništva 13. lipnja 2015. rješenjem suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici određen istražni zatvor na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku odnosno zbog opasnosti da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo.