Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu
Ispitan 46-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1970.) podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. (24. 4. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjak 22. travnja 2016. u 19,45 sati u Svetoj Nedjelji, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,96 g/kg u krvi) i neprilagođenom brzinom, zbog čega je prilikom silaska s autoceste A3 izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu prometnu traku zapadne kolničke trake istog kolnika namijenjenoj kretanju vozila iz suprotnog smjera. Osnovano se sumnja da je pri opisanom naletio na motocikl kojim je upravljao hrvatski državljanin (1967.) i odbacio ga na kolnik. Vozač motocikla je zadobio mnogostruke teške i za život opasne tjelesne ozlijede te je preminuo na mjestu nesreće.
Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela (temeljem članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).