Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Ispitan 38-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 13. svibnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela pokušaja dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (27. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 12. svibnja 2019. u okolici Koprivnice, telefonom nazvao svoju suprugu i rekao joj da će dići u zrak kuću i nju, a kad je došao kući izlio je benzin po hodniku kuće i pritom benzinom polio odjeću svoje supruge i dvoje maloljetne djece, a zatim uzeo upaljač u namjeri da zapali benzin, ali nije uspio aktivirati upaljač. Osnovano se sumnja i da je od početka 2017. do svibnja 2019. godine učestalo grubo vrijeđao suprugu i tjerao ju iz kuće.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja i dovršenja pokušanog kaznenog djela.