Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ispitan 30-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 23. svibnja, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko–goranske protiv državljanina Mađarske (1989.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenika. (27. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 21. svibnja 2019., s ciljem da se okoristi za  neutvrđeni novčani iznos, u blizini tunela Sv. Rok preuzeo i u kamp prikolicu koja nije namijenjena za prijevoz osoba smjestio više državljana Pakistana i državljanina Bangladeša, koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. U namjeri da ilegalnim migrantima omogući izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske osumnjičenika su spriječili policijski službenici koji su zaustavili njegovo vozilo sa priključnim vozilom kod mjesta Vrata.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).